Baroniepoort BOS & Co

BOS & Co is zowel een Baroniepoort als een Natuurpoort. Je zit dus goed aan de rand van Boswachterij Dorst. Hier komen genieten van de natuur, lekker eten en drinken, relaxen of juist actief bezig zijn samen.

Adres

Vijf Eikenweg 56
4903 RK Oosterhout

BOS & Co. Een ideaal begin of einde van een heerlijke wandeling of fietstocht door of rond Boswachterij Dorst

Mark Storms en Pim Hamburg zijn de trotse eigenaren van BOS & Co. Zij droomden al jaren van een mooie horeca-zaak in het bos mét de gelegenheid om buitenactiviteiten te organiseren. Eind 2019 kwam hun kans eindelijk voorbij en zij grepen hem met vier handen aan. De twee ervaren horecamannen kennen elkaar van café Bolle in Tilburg, waar ze jaren samenwerkten. Naast hun passie voor de horeca delen ze ook de liefde voor mountainbiken en de natuur. In BOS & Co komen al hun wensen samen. Ze gingen aan de slag, gaven het interieur en terrassen een frisse make-over en kozen voor een nieuwe naam. Wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, gezinnen, maar ook grote gezelschappen en bedrijven zijn van harte welkom. Het team van BOS & Co is er helemaal klaar voor.

Onze voorzieningen en activiteiten

– Grote parkeerplaats (ook bussen)
– Fietsenstalling
– Fietsenoplaadpunt
– Fietsenverhuur (ook kinderfietsen en atb)
– Restaurant
– Terras
– Speeltuintje
– Rolstoelvriendelijk
– Toilet voor mindervaliden
– Routes voor fietsers/mountainbikers
– Mountainbike clinics
-Afspuitplaats voor fietsen

De natuur in!

BOS & Co is hét ideale startpunt voor heel veel lekkere buitenactiviteiten in het prachtige natuurgebied Boswachterij Dorst. Er zijn wandel- en fietsroutes, een uitdagend mountainbikeparcours, een kunstroute (aanrader) en voor kinderen is er een speciaal geschreven legende die je via je mobiel kunt beluisteren.

Wandelen

Het gebied bestaat voornamelijk uit grove dennenbos dat in het begin van de 19e eeuw op heidegebied is aangeplant. Dit gebied stond bekend als Seterse Heide. Omstreeks 1850 werd veel bos weer gekapt, omdat het gebied als militair oefenterrein in gebruik werd genomen. Er ontstonden zandverstuivingen, en de nabijgelegen buurtschap Seters moest zelfs met een houtwal tegen het oprukkende zand worden beschermd. In 1899 kreeg Staatsbosbeheer het gebied in bezit. Het werd opnieuw beplant en de militairen vertrokken naar elders.
Enkele heiderestantjes en loofbosjes liggen verspreid in het gebied. Daarnaast zijn er een aantal leemputten die ontstaan zijn door de activiteiten van de voormalige steenfabriek “De Vijf Eiken”, die zich te Rijen bevond. In en nabij die leemputten vindt je een rijke flora en fauna. Binnenkort keren ook de Schotse hooglanders terug in het gebied.

Wandelroutes
Er zijn diverse wandelroutes vanaf BOS & Co en in de omgeving. Op de locatie zijn verschillende routes verkrijgbaar, waaronder Rondje Boswachterij Dorst (gele route 5,5 km) en route Staatsbosbeheer (blauwe route, 4 km).
Overige routes in de omgeving:
-Wandelen door Boswachterij Dorst. 12,7 km
-Wandelroute Boswachterij Dorst. 5,5 km
-Rondje vennen en plassen bij Dorst. 11 km
-Rondje Rondom Dorst. 11 km
-Rondje Cadettenkamp en Boswacherij Dorst. 15 km
-Kunstroute Boswachterij Dorst. 13 km

Fietsen

Rondom BOS & Co is het fantastisch fietsen. Er gaan diverse routes door en langs de fraaie natuur, leuke dorpjes en verlaten zandduinen. Op de locatie zijn meerdere routes verkrijgbaar, waaronder de route Van Dorst naar Dongen (35,5 km).

Overige routes in de omgeving:
-Rondje Boswachterij Dorst. 56 km
-Boswachterij route. 51 km
-Route De 8 van Oosterhout. 34 km
-Culinaire fietsroute baronie Stad en land. 60 km

MTB topparcoursen

De omgeving telt 3 fraaie routes, samen MTB Tracks Oosterhout genaamd. Zie het route-overzicht voor de details. BOS & Co is een top uitvalsbasis voor deze routes en na afloop kun je er je MTB afspuiten!
MTB Route Oosterhout (Vrachelen): 9,8 km
MTB Route Dorst (Seterse Bergen): 8,2 km
MTB Route Teteringen (Cadettenkamp):  7,4 km

Routes in de buurt