Baroniepoort Koeckers

Pannenkoekenhuis Koeckers staat al jaren bekend als het meest sprookjesachtige restaurant van de streek. Koeckers heeft als missie om de allerlekkerste pannenkoeken van Den Hout en omstreken te bakken en de gasten – jong en oud – daarnaast een unieke beleving te geven.

Adres

Ruiterspoor 71
4911 BA Den Hout

Laat je betoveren.
Geniet van al het lekkers en moois bij Koeckers!

Pannenkoekenhuis Koeckers heeft verschillende themaruimtes met elk een eigen verhaal. Zo is er een Heksenkeuken, een Botenhuys, een Ridderzaal, zelfs een heuse Koningskamer en nog veel meer. Koeckers heeft ook een uitgebreid terras en voor de kinderen binnen een mooie speelgrot en buiten een fantastische grote speeltuin. Ook voor volwassenen is er een mogelijkheid om een outdoor activiteit te reserveren.
Uiteraard behoren thematische kinderfeestjes en groeps-, teams- en bedrijfsuitjes en een gezellig feest tot de mogelijkheden.

Kenmerken:

Een natuurlijke sfeer, tal van voorzieningen en activiteiten en een uniek historisch verhaal. Koeckers is gespecialiseerd in lekkere avontuurlijke pannenkoeken voor jong en oud. Hartig of zoet, groot of klein.

Tip: achterop de placemat staat een leuke speurtocht door het restaurant en de speeltuin!

Voorzieningen en activiteiten

– Restaurant (pannenkoekenhuis) met streekproducten
– Ruime parkeerplaats
– Groot terras
– Oplaadpunt voor elektrische fietsen
– Verhuur fietsen (met kinderzitje) en steps
– Adventure 18-holes minigolf
– Avontuurlijke buitenspeeltuin met onder andere een lange glijbaan, een reuzenschommel, trampolines, een waterspeelpomp en een grote springheuvel
– Routes

De natuur in!

Wist je dat de gemeente Oosterhout de Loonse en Drunense Duinen in het klein heeft?
Vooral met kinderen erg leuk! Zij kunnen bij de Vrachelse heide lekker wandelen door het bos, rennen over de zandduinen en spelen met zand. Een heerlijke plek om van de mooie natuur te genieten. Neem een picknickmand mee en maak je uitje compleet. In het gebied staan op een aantal plekken picknickbanken. Ook leuk is het om een kleed mee te nemen en lekker in het zand te zitten.

En keer je dan terug bij Koeckers, dan is het zo lekker genieten….

Wandelen

Ook kun je prachtig wandelen in dit voormalige heide- en stuifzandgebied. Het hele stuk tussen Teteringen en het stadsdeel Breda Noord – achter de nieuwe wijk Waterdonken – is een heerlijke wandelplek. Het is tegenwoordig grotendeels beplant met grove den. De Vrachelse Heide is 149 ha groot en eigendom van Defensie.

Wandelroutes

Er zijn diverse wandelroutes vanaf Koeckers. Een aantal is uitgezet door de gasten. De routes variëren in lengte en zijn tussen de 10 en 28 kilometer lang. Ook beschikbaar als GPX-bestand. Een korter ommetje maken, kan natuurlijk altijd.

Fietsen

Fietsen kun je uiteraard heerlijk rondom Koeckers. En na het fietsen van de mooie tocht heerlijk genieten van een kop soep, pannenkoek of broodje. Voor de sportievelingen die een uitdaging zoeken, is er een geweldige mountainbikeroute door de Vrachelse heide.

Fietsoutes

Er zijn diverse fietsroutes van en naar Koeckers en tevens routes die zijn uitgezet door de gasten. De routes varieren in lengte en zijn tussen de 25 en 55 kilometer lang. Ook beschikbaar als GPX-bestasnd.

Mountainbiken

De omgeving telt 3 fraaie routes, samen MTB Tracks Oosterhout genaamd.

MTB Route Oosterhout (Vrachelen): een heerlijk uitdagende ‘rode’ route met 66 hoogtemeters, een rondje met een lengte van net geen 10 kilometer. Ook beschikbaar als GPX-bestand.

MTB Route Dorst: deze ‘zwarte’ route van iets meer dan 8 kilometer ligt in het gebied van de Boswachterij Dorst (Seterse Bergen). De zwarte bewegwijzering loodst je langs een aaneenschakeling van vele kombochten, felle klimmetjes en snelle afdalingen (90 hoogtemeters). Ook beschikbaar als GPX-bestand.

MTB Route Teteringen (Cadettenkamp): deze ‘blauwe’ route van 7,4 kilometer is een laagdrempelige, maar uitdagende, familieroute. Ook beschikbaar als GPX-bestand.