Baroniepoort Ponderosa

Daar waar je over grenzen kunt springen tussen Nederland en België, tussen de bossen en het grasland, ligt een park verscholen waar jij samen met je familie en vriendjes nieuwe herinneringen en avonturen kunt beleven. Al meer dan 50 jaar komen mensen met veel plezier hun vakantie bij Baroniepoort Recreatiepark Ponderosa vieren, en ieder jaar maken ze er weer iets anders en gezelligs van, samen!

Adres

Maaijkant 23-26
5113 BD Ulicoten

Kenmerken

Bij Baroniepoort Recreatiepark Ponderosa is veel te beleven voor jong en oud. Van crossen op de pumptrackbaan, springen op de super grote airtrampoline en zwemmen in het overdekte zwembad tot het genieten op een van de terrassen.
Maar ook in de omgeving van deze veelzijdige Baroniepoort is veel te beleven. Wat heel gaaf is zijn de grenzen die kris kras door Baarle-Nassau en Hertog lopen. Hier kun je letterlijk springen van Nederland naar België. En terug natuurlijk.

Ponderosa is een veelzijdige locatie, in het groen tussen Alphen, Chaam en Baarle-Nassau. Hier kun je een duik nemen in het overdekte zwembad met een glijbaan van 60 meter, stroomversnelling en bubbelbank. Of crossen op de super stoere pumptrackbaan, een kruising tussen een fietscrossbaan en skatepark.

Voorzieningen & activiteiten

-Recreatiepark
-Ruime parkeerplaats
-Huur accommodatie: van chalets en lodges tot safaritenten
-Verwarmd terras
-Overdekt zwembad
-Recreatie en animatie
-Speeltuin en sportplein
-Pumptrackbaan
-Airtrampoline
-Restaurant en snackbar
-Fietsenhuur
-Oplaadpunt voor fietsen
-Fiets- en wandelkaarten

De natuur in!

Ponderosa ligt aan zowel het wandel- als fietsroutenetwerk, waar u kunt fietsen en wandelen door de bosrijke omgeving rondom Chaam en Baarle-Nassau. Op fietsafstand van Ponderosa liggen de volgende natuurgebieden:

De Hollandse Bossen
Een 85 hectare groot landgoed dat voorheen in particulier bezit was, maar recentelijk door Natuurmonumenten is overgenomen en is opengesteld voor publiek. Het bestaat uit bossen, graslanden, akkers en lanen.

Chaamse bossen
Dit natuurgebied wordt beheerd door Staasbosbeheer en is ruim 1300 hectare groot. Ooit bestond het gebied uit zandverstuivingen en natte heide met verschillende vennen. Veel van deze heideterreinen zijn tussen 1900 en 1934 ontgonnen en bebost met voornamelijk grove den. Het gebied werd ontwaterd en te natte plekken werden omgezet in grasland. Hieraan heeft het bos zijn verrassende afwisseling te danken. In het gebied zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook kun je een verfrissende duik nemen in de Chaamse beken.

Stroomgebied van ’t Merkske
Dit natuurgebied vormt de grens tussen België en Nederland. Het Merkske is altijd met rust gelaten en nooit gekanaliseerd, en de natuur in het beekdal mocht voor een groot deel zijn gang gaan. Een karakter met houtsingels en bramenwalletjes, bloemrijke graslanden en heel veel donkere elzen, die zo graag met hun voeten in het water staan. De perfecte plek om de 21e eeuw even te vergeten.

Bels Lijntje

Op een steenworp afstand ligt ook het Bels Lijntje. Dit is een heel bekend fietspad van 31 km tussen Tilburg en Turnhout. Folder.

Wandelen

Natuurlijk kun je vanuit Recreatiepark Ponderosa mooie wandelingen maken. De camping ligt midden in de natuur en vanaf hier loop je direct het bos in. je trouwe viervoeter kan je gezelschap houden tijdens de wandeling. Via het bos loop je rechtstreeks naar het centrum van Baarle-Nassau.
Op de route ligt ook een stiltegebied, waar vogelliefhebbers hun ogen uitkijken. Natuurlijk is hier ook een vogelkijkplaats en een broedplaats, waar vooral in de lente veel te zien en te beluisteren is. Via een andere route loop je langs uitgestrekte velden waar aardappelen worden gekweekt, afgewisseld door maisvelden.

Fietsen

Sinds dit seizoen kun je bij Ponderosa fietsen huren. Het is nog een bescheiden vloot van Cortina e-bikes en Oxford fietsen. Dus wil je zeker zijn van een fiets als je hier bent dan raden wij aan om tijdig een aanvraag te doen.
Er lopen diverse fietsroutes langs Ponderosa. Bij de receptie kun je fietsroutekaarten kopen en voor € 2,- fiets je 128 km weg door het prachtige Brabantse land. De routes beginnen en eindigen op Ponderosa.

Uitgelicht: de Aarbeienroute
Naast de knooppuntenroutes is er ook de Aardbeienroute door de streek. Van mei/juni tot en met augustus kleuren de velden in dit gebied rood. Tijdens deze route ruik je de zoete geur van de vruchten vanaf de fiets. Stap af en pluk (wel even toestemming vragen!) zelf je zomerkoninkjes, peuzel ze meteen op of neem een bakje mee.
Veel kwekers hebben langs de kant van de weg een ‘aardbeienautomaat’ staan. Wie geen zin heeft om zelf te plukken, kan hier een bakje uit de automaat halen. Hartstikke vers en een energiebommetje voor het vervolg van je fietstocht!
 De Aarbeienroute is 40 km

Routes in de buurt